Bijzondere trouwringen

Jullie gaan trouwen, gefeliciteerd!! Dan zitten jullie nu waarschijnlijk in een periode van keuzes, keuzes en nog eens keuzes. Welke locatie, wat voor muziek, wat voor jurk en natuurlijk ook wat voor ringen? Zijn jullie een stel met een eigenzinnige smaak? Hebben jullie alles graag nét even anders? Dan volgen hier wat ideeën voor bijzondere, persoonlijke en zéker niet alledaagse trouwringen.

Persoonlijke gravure aan binnen- of buitenkant van de trouwring.
Laat ik beginnen met zeggen dat een ring niet altijd heel gek, druk of apart moet te zijn om bijzonder te zijn. Soms maak je met een klein, persoonlijk detail van een hele klassieke, gladde ring meteen iets unieks. Denk bijvoorbeeld aan een vingerafdruk aan de binnen- of buitenkant, coördinaten van de trouwlocatie of een persoonlijke boodschap in jullie eigen handschrift. Ook een logo, een stukje tekst van de kaart of een andere tekst die voor jullie veel waarde heeft maakt jullie trouwringen uniek en met de lasertechniek van vandaag de dag kan bijna alles in een ring gegraveerd worden.

ringzwartwit

Jullie hartslag in de ringen
Persoonlijker kan bijna niet. In de winkel wordt een hartfilmpje gemaakt en met behulp van een 3-d programma zien jullie meteen hoe jullie hartslagen eruitzien in de ringen. De gravure kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant en vind je de hartslag alleen nog niet genoeg, dan kun je er voor kiezen om de hartslaglijn te vullen met diamant.

Mokumé gane, wat letterlijk ‘houtnerf’ betekent
Dit is een zeer bijzondere, Japanse smeedtechniek waarbij een ring door middel van het smelten en smeden van verschillende metalen in verschillende lagen een bijzonder patroon krijgt. Deze techniek is ontstaan tijdens de zoektocht om zwaarden en messen sterker, beter en harder te maken. Kwaliteiten die je natuurlijk ook zoekt in een trouwring. Als je het leuk vind kun op youtube filmpjes bekijken van hoe dit in zijn werk gaat. Dan snap je ook meteen waarom de prijzen wat hoger liggen. Geen enkele Mokumé Gane ring is het zelfde, je weet nooit precies van te voren hoe de jouwe er uit zal zien. Dit maakt elke ring uniek en zeer bijzonder! Onder andere Promises en Acredo hebben een hele mooie Mokumé Gane trouwringencollectie!

Textuur
Textuur kan van een simpele, klassieke trouwring op slag iets bijzonders maken. Zo zie je tegenwoordig ook veel organische ringen die bijna ‘niet af’ lijken, Grof bewerkt met hamerslag of gezandstraald geeft de ring ook meteen een hele andere look. Wil je echt een bijzondere textuur dan kun je naar de Safaricollectie van Acredo kijken. Bij deze collectie kun je verschillende dierenhuiden en motieven kiezen.

Kleur
Natuurlijk zijn geelgoud, roségoud en witgoud prachtige kleuren maar ook hier is veel variatie in. Zo is er ook grijsgoud, champagnegoud (onbehandeld witgoud) en abrikoosgoud. Deze kleuren geven jullie trouwringen weer nét een ander uitstraling. Ook kun je natuurlijk variëren met toegevoegde materialen als hout, carbon of keramiek (bijvoorbeeld van het merk Edeldesign).

Zoals je ziet, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ben ik nog iets vergeten? Vast wel! Want uiteindelijk heeft natuurlijk elke ring iets wat hem bijzonder maakt voor degene die hem de rest van zijn leven wil dragen!

ring

Tekst door Amber Rijnhout van
Le Mariage de trouwringspecialist

Op zondag 29 november kunnen jullie kennis maken met Le Mariage op het Wishes Event NH Marquette te Heemskerk

Bekijk hier de website van Le Mariage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.