Thema Bruiloft

Thema bruiloft

Thema bruiloft: Waar moeten we aan denken?

Hebben jullie elkaar ontmoet op de stripboekenbeurs, was jullie eerste date samen naar een stripboeken winkel en hij heeft je ten huwelijk gevraagd verkleed als jullie favoriete superheld? Waarom dan niet stripboeken als thema bruiloft! Het thema dat jullie kiezen voor jullie bruiloft moet bij jullie passen als bruidspaar. Het maakt jullie bruiloft uniek en persoonlijk. Of je nu kiest voor een bepaald kleurenschema of echt voor een onderwerp, een thema is pas echt indrukwekkend als het in zoveel mogelijk aspecten van jullie bruiloft naar voren komt. Wij hebben voor jullie op een rijtje gezet op welke manieren jullie het thema terug kunnen laten komen.

De locatie is belangrijk voor jullie thema bruiloft

Allereerst is het belangrijk om te kijken op welke locatie jullie willen gaan trouwen. De locatie is toch de eerste indruk en hier vind een groot deel van de bruiloft plaats. De locatie speelt een grote rol betreffende het thema. Gaan jullie voor een “jungle” thema: kies dan bijvoorbeeld voor een dierentuin. Is jullie thema “de zee” kies dan voor het strand.

Verwerk het thema overal!

Jullie thema bekend maken bij jullie gasten begint al bij het versturen van de trouwkaarten. Daarom is het belangrijk om trouwkaarten te kiezen die aansluiten bij de gekozen stijl. Is jullie thema “Vintage” kies dan bijvoorbeeld voor de pastelkleuren of een uniek ontwerp in vintage stijl. Vaak kun je bij de websites waar je de trouwkaarten kan bestellen ook menukaarten en naamkaartjes vinden, zo kun je ervoor zorgen dat dit ook weer op elkaar aansluit.

Het is lastig om bij de bruidsjurk je thema naar voren te laten komen. Maar je zou gebruik kunnen maken van accessoires, denk aan een bloemenkrans in je haar als het thema “bohemian” is of is jullie kleuren thema paars en wit dan is het mogelijk een paars lint om je jurk te doen! Bij de bruidegom is het wat makkelijker, stropdassen hebben ze in allerlei kleuren! Maar ook de jurken van de bruidsmeisjes kunnen aangepast worden aan het thema. Willen jullie nog een stapje verder gaan? Laat jullie gasten gekleed komen naar het thema. Bij een festival thema kunnen jullie gasten in festival kleding komen. 

Thema Bruiloft

Thema bruiloft – foto: Moderne Bruidsfotograaf

Het bruidsboeket en de bloemen kunnen vaak gemaakt worden naar jullie kleurenschema. Maar hebben jullie bijvoorbeeld gekozen voor de kleuren zwart of blauw ,dan wordt het al een stuk lastiger. Blauwe en zwarte bloemen zijn er niet veel. Bespreek dit dan met de bloemist, dit kan opgelost worden door bijvoorbeeld lint of versiering toe te voegen aan het boeket waardoor het toch bij de rest past!

Eten en drinken op jullie bruiloft is ook een mogelijkheid om jullie thema door te laten stralen. De bruidstaart willen bruidsparen vaak niet alleen lekker maar ook uniek. Door middel van versieringen is alles mogelijk, de bakkers van de taarten zullen jullie hierin graag adviseren. Houd er wel rekening mee dat er eigenlijk geen bloemen kunnen worden verwerkt op een taart. Dat is namelijk in bijna alle gevallen giftig! Maar ook de hapjes en het diner kan naar jullie idee gemaakt worden. Zijn jullie van Indische afkomst en is dat het thema van jullie bruiloft dan spreekt het voor zich, maar ook bij andere thema’s is het mogelijk. Op een festival eet je ander eten dan bijvoorbeeld op vakantie of met kerst.

And last but not least, de versiering. Door gebruik te maken van versiering om de locatie te stijlen kun je de sfeer creëren die jullie willen. Denk aan: bloemen, kaarsjes, tafelstukken, lampionnen, ballonnen, tafelkleden, stoel lakens en verlichting.

Thema Bruiloft

Thema bruiloft – foto: Moderne Bruidsfotograaf

Te veel inspiratie voor thema bruiloft!

Zit je hoofd vol met verschillende ideeën voor jullie bruiloft maar krijg je het niet goed op papier? Maak duidelijk wat jullie thema is door een moodboard te maken. Ga op het internet op zoek naar afbeeldingen in de stijl, het thema of de kleuren die jullie willen, zo kunnen jullie dit aanhouden als uitgangspunt voor alle beslissingen.

Zoals je hebt gelezen zijn er veel mogelijkheden om jullie thema neer te zetten op de bruiloft. Maar belangrijk is nog: maak keuzes, blijf bij één thema. Is jullie bruiloft thema blauw en wit? Laat dan die paarse lampionnen gaan die je zo graag wilde hebben, hoe lastig het ook is. Er zijn vast ook witte of blauwe en anders ga je voor andere attributen! Succes!

Thema Bruiloft

Thema bruiloft – foto: Moderne Bruidsfotograaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.