ALLES VOOR JULLIE
DROOMBRUILOFT!
Hier vind je de betere bedrijven
ALLES VOOR JULLIE
DROOMBRUILOFT!
Hier vind je de betere bedrijven
ALLES VOOR JULLIE
DROOMBRUILOFT!
Hier vind je de betere bedrijven

Huwelijksbedankjes

Na jullie trouwfeest is het tijd voor de huwelijksbedankjes. Maar voordat het zover is, wil je je hier van tevoren wel even in verdiepen. Wat voor huwelijksbedankjes zijn er eigenlijk? Ontzettend veel! En eigenlijk is er ook niet echt een ‘regel’ wat de huwelijksbedankjes precies moeten zijn. Het feit dat er een leuk bedankje is, is vaak al erg leuk. Soms wordt het uitgedeeld door bijvoorbeeld de ceremoniemeester, maar het is ook heel gebruikelijk om een mooie mand bij de uitgang te zetten zodat de gasten zelf hun huwelijksbedankjes kunnen pakken. Gewoon een briefje erbij plaatsen en alles wijst zichzelf!

Gastenboek bruiloft

Qua type huwelijksbedankjes zijn er naast het weggeven van een klein presentje, nog twee type bruiloften. Een ‘gastenboek bruiloft’ en een ‘bedankkaartjes huwelijk’. Een ‘gastenboek bruiloft’ komt eigenlijk niet meer zoveel voor. Op dit moment kiezen de meeste bruidsparen voor een klein geschenk in plaats van een ‘gastenboek bruiloft’. Natuurlijk kun je nog steeds een mooi gastenboek neerleggen!De moderne variant is bijvoorbeeld een wensboom. Laat alle gasten op een klein briefje een mooie tekst schrijven en laat ze dit in takken ophangen. Dit kan gewoon in een grote vaas. Erg mooi! Of een videogastenboek, dat komt ook steeds vaker voor. Hoe later op de avond, hoe meer er wordt ingesproken in de videozuil…

Bedankkaartjes huwelijk

Dan is er uiteraard ook nog het ‘bedankkaartjes huwelijk’. Bij een ‘bedankkaartjes huwelijk’ geef je geen bedankjes mee op de dag zelf, maar stuur je een leuk bedankkaartje op na een aantal weken. Het heet niet voor niets een ‘bedankkaartjes huwelijk’. Meestal doe je dit uiterlijk na vier weken, uiterlijk zes weken. Het is erg leuk om dit te doen met een mooie trouwfoto op de voorkant! Je maakt het compleet als je eerst een Save the Date-kaart verstuurt, dan de uitnodiging en ten slotte nog deze bedankjeskaartjes. Huwelijk begonnen!

Wishes and Weddings adviseert onderstaande bedrijven;