Kosten voor je bruiloft

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

Je lief gaat voor je op de knieën, jij zegt uiteraard ‘ja’ en dan breekt er een leuke en spannende tijd aan van regelen, plannen en budgetteren. Ja, ook budgetteren, want de kosten voor je bruiloft kunnen hoger oplopen dan je gepland hebt. Daarom is het goed om te weten wat een bruiloft precies kost en hoe je teveel uitgeven kan voorkomen.

Heel goedkoop vs heel duur

Je hebt natuurlijk zelf in de hand hoeveel je uitgeeft aan jullie bruiloft. Ga je voor een goedkope feestlocatie, ringen voor een prikje, huur je  een  trouwjurk of kies je ervoor om tienduizenden euro’s uitgeven aan je feest, een haute couture trouwjurk te kopen en je ringen voor een paar duizend euro te laten ontwerpen? De kosten voor je bruiloft kun je dus zo gek maken als je zelf wilt.

kosten voor je bruiloft

Gemiddelde kosten voor je bruiloft

Gemiddeld kost een bruiloft rond de 15.000 euro. Wij hebben op een rijtje gezet hoeveel elk aspect van je bruiloft gemiddeld kost. Natuurlijk is dit niet op iedereen van toepassing en kunnen jullie zelf onderdelen schrappen of aan onderdelen die voor jullie belangrijk zijn juist meer geld uitgeven.
Locatie €3.000,00
Receptie €15,- per persoon
Decoratie €300
Bruidstaart €4 per persoon
Diner €35,- per persoon
Buffet €25,- per persoon
Muziek €1.000
Huwelijksnacht €300
Huwelijksreis €2.500
Drukwerk €250
Fotograaf €1.200
Kapper en make-up €150
Kleding bruid €1.500
Kleding bruidegom €700
Ringen €750
Trouwbedankjes €150
Trouwvervoer €500

Locatie, locatie, locatie

Een grote hap uit je budget zal ongetwijfeld de locatie zijn. Op www.toptrouwlocaties.nl vind je een overvloed aan trouwlocaties en kun je ook prijzen vergelijken. Je kan zelfs gratis contact opnemen met een van hun locatieadviseurs. Nadat je precies hebt verteld wat je wilt en voor welk budget, adviseren zij jou over de perfecte locatie voor jouw bruiloft! Ook vind je op de site een pagina waarop je precies kan zien hoeveel trouwen kost in jouw gemeente. Zo kun je de tarieven die de gemeente hanteert voor de huwelijksaangifte, het trouwboekje, de huwelijksceremonie, … alvast in je budgetplanning vermelden.

Budgetteren

Voordat jullie beginnen met het inhuren van bedrijven en spullen kopen voor jullie bruiloft stel je samen een budget vast, dit is het maximum dat jullie gaan uitgeven aan de bruiloft en hier gaan jullie niet overeen. Het is belangrijk om goed bij te houden wat jullie uitgeven aan de bruiloft. Hou een schema bij om alle aanbetalingen en restbetalingen op te noteren om zo de uitgaven goed in de gaten te kunnen houden. Heb je teveel uitgegeven bij een van de onderdelen dan compenseer je dit bij een ander onderdeel om zo niet over het budget te gaan.

1 kosten voor je bruiloft

Dus hou goed jullie budget in de gaten want je kunt niet genieten van de grote dag als je weet dat je de komende tijd op water en brood moet leven  ;) Bepaal samen welke onderdelen belangrijk voor jullie zijn en zet hier wat meer geld voor weg, zo weet je zeker dat die onderdelen goed zitten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.