ALLES VOOR JULLIE
DROOMBRUILOFT!
Hier vind je de betere bedrijven
ALLES VOOR JULLIE
DROOMBRUILOFT!
Hier vind je de betere bedrijven
ALLES VOOR JULLIE
DROOMBRUILOFT!
Hier vind je de betere bedrijven

Trouwboeket

Voor de vrouwen is het bruidsboeket erg belangrijk. De mannen weten meestal niet zo goed wat ze ervan moeten denken. En op de dag zelf, is het weer de vrouw die in het begin even zoekende is hoe ze het bruidsboeket het handigst vasthoudt. Erg leuk!

Van oudsher is het gebruikelijk dat het trouwboeket wordt uitgezocht en betaald door de bruidegom. Op het moment dat hij zijn bruid gaat ophalen, overhandigt hij het trouwboeket. Tegenwoordig zien we overigens nog steeds dat de bruidegom het trouwboeket ’s ochtends overhandigt, maar het de bruid zoekt meestal wel zelf het boeket uit van tevoren. Tja, je wilt toch dat de kleuren passen bij de rest van de dag! En daar heeft de bruid toch net wat meer kaas van gegeten dan haar aanstaande man.

Bruidsboeket van jullie smaak?

Maar wat is dan dat bruidsboeket dat past bij jou? Misschien heb je favoriete bloemen, dan zou dit een mooi uitgangspunt kunnen zijn. Vaak wordt er ook gekeken naar de kleur die vaak terugkomt op de dag. Heb je gevraagd of jullie gasten in het blauw komen? Laat dit dan ook (subtiel) terugkomen in je bruidsboeket. Het kan ook mooi zijn om hierbij niet alleen naar de bloemen te kijken, maar bijvoorbeeld ook naar de kleur van het lint wat om de steel gaat.

Corsages bruiloft

Naast het bruidsboeket zijn ook de ‘corsages bruiloft’ erg belangrijk. Meestal ontvangen alle daggasten een mooie corsage. ‘Corsages bruiloft, aan welke kant?’ Deze vraag ontvangen wij erg vaak. Natuurlijk mag je dat helemaal zelf weten, maar als je graag de etiquette volgt is het als volgt: iedereen draagt de ‘corsages bruiloft’ aan de linkerkant. De mannen hebben het bloemetje omhoog staan en het vrouwtje dragen de bloem naar beneden. De bruidegom heeft overigens meestal een andere (bijvoorbeeld) grotere corsage dan de anderen.

Wishes and Weddings adviseert onderstaande bedrijven;