Trouwen in een kasteel

Omdat je je op jouw dag een prinses mag voelen!

Er zijn veel droomlocaties om te trouwen, maar iets wat vaak tot de verbeelding spreekt is trouwen in een kasteel. Welke bruid wil nu niet als een prinses een eeuwenoud kasteel binnenschrijden aan de arm van haar prins op het witte paard. Niet alleen een droomgevoel, maar ook prachtige foto’s verzekerd!

Trouwen in een kasteel heeft veel voordelen. Bij goed weer is het bijna altijd mogelijk om een receptie te houden in de mooiste paleistuinen, op de binnenplaats tussen de oude gevels of in het prachtige park rondom het kasteel. Zit het weer niet mee? Gelukkig beschikken kastelen over pittoreske gewelven, grootse balzalen, een magnifieke wapenzaal en vele andere ruimtes geschikt om je gasten te ontvangen.

1 trouwen in een kasteel

Alles op één locatie

Een ander voordeel van trouwen in een kasteel is dat je niet tussen verschillende locaties hoeft te reizen. Er zijn genoeg kastelen die door de gemeente aangeduid zijn als officiële trouwlocatie. Daardoor komt de ambtenaar naar jullie toe, voor dezelfde prijs als dat je op het gemeentehuis zou trouwen. Bovendien hebben de meeste kastelen een eigen kapel, waardoor je vaak ook je huwelijk kerkelijk kunt laten inzegenen zonder dat je ervoor in je auto moet stappen.

Trouwen in een kasteel zorgt voor authentieke accenten

Na de huwelijksplechtigheid en de kerkelijke inzegening kun je je gasten een drankje aanbieden in een entourage die tot de verbeelding spreekt! Misschien mag je het eeuwenoude zwaard van de laatste baron van het kasteel wel even lenen om je bruidstaart aan te snijden. In de dinerzaal staat wellicht de oude meterslange tafel gedekt die vijfhonderd jaar geleden ook gedekt stond voor ridders en jonkvrouwen. Of misschien kan je net als in Disney’s Belle en het Beest je openingsdans doen onder een hemel van wolkjes met cherubijntjes. Als je ervan houdt, maken deze authentieke accenten je bruiloft nog meer sprookjesachtig dan hij al was.

trouwen in een kasteel

Dus wil je gaan voor een sprookjesachtig huwelijk dan is trouwen in een kasteel iets voor jou.
En ze leefden nog lang en gelukkig!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.