Trouwen op het strand

“Two less fish in the sea”

trouwen op het strand 4

Met het zand tussen je voeten, de wind in je haar en het geluid van de golvende zee op de achtergrond elkaar het ja woord geven. Het klinkt bijna te mooi om waard te zijn. Maar om deze droom werkelijkheid te laten worden hoef je helemaal niet in het vliegtuig te stappen, nee trouwen op het strand kan ook gewoon heel goed in ons eigen landje! De omgeving op zich geeft natuurlijk al sfeer genoeg maar wat kun je nog meer toevoegen om er een echte strandbruiloft van te maken?

“Kick of your heels”

Trouwen op het strand met de blote voeten in het zand klinkt leuk maar er zitten altijd gasten bij die toch nog aan komen tippelen op hun hoge hakken. Om te laten zien dat jullie aan de gasten hebben gedacht kunnen jullie een mandje neerzetten met leuke slippers. Deze kunnen de gasten dan omruilen voor hun gewone schoenen. Kies slippers in de kleur van jullie bruiloft en het ziet er ook nog eens erg leuk uit! Voor de bruid bestaan er bruidssandalen zonder bodem, deze zijn vaak versiert met parels en steentjes. Zo heeft de bruid toch nog iets om haar voeten.

Het kan erg warm worden tijdens een ceremonie op het strand. Hou rekening met de gasten door bijvoorbeeld waaiers of zonnebrillen neer te leggen. Zo kan iedereen genieten van jullie ja woord zonder  last te hebben van de zon. Om te zorgen voor extra verkoeling voor de gasten kun je ook een bar neer zetten met verschillende soorten limonades, dit is niet alleen erg lekker maar staat ook nog eens erg leuk!

“flessenpost”

In plaats van een gewoon gastenboek te gebruiken kun je er voor kiezen om je gasten iets te laten schrijven op een klein papiertje en deze in een grote fles te stoppen. Dit ziet er leuk uit, past helemaal bij het strand thema en de fles kan je op een leuke plek in huis neerzetten, zo kan je altijd terugdenken aan jullie bruiloft. Het idee van “a message in a bottle” kun je ook gebruiken voor de uitnodigingen. In plaats van een standaard kaart krijgen jullie gasten een flesje met hierin de uitnodiging door de brievenbus. Zo zitten je gasten meteen al in de goede sfeer!trouwen op het strand 1

Lights everywere

Trouwen op het strand is erg romantisch, vooral ‘s-avonds als het donker wordt. Omdat het erg donker wordt op het strand kun je niet genoeg verlichting gebruiken. Naast gewone lampjes en kaarsen kun je ook denken aan fakkels, lantaarns, lampionnen of wat dacht je van schelpen met hierin kaarsvet om in het thema te blijven. Je kunt ook je gasten erbij betrekken door ze sterretjes af te laten steken of wensballonnen in de lucht te laten, wat erg leuke trouwfoto’s oplevert.trouwen op het strand 2

Dus schoenen uit, slippers aan en trouwen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.