Trouwpakken: Lees deze tips!

Daphne van Middelkoop (26) is samen met haar broer de oprichter van het populaire trouwpakken merk ‘Rietbergh’. Rietbergh verkoopt custom-made trouwpakken op maat die exclusief in Europa worden vervaardigd. Daphne adviseert klanten vanuit een trendy- en modisch perspectief. Hieronder enkele tips en inzichten van Daphne.


Tip 1: De onderste knoop los
Een veelgemaakte fout die wordt gemaakt op een trouwdag is dat de onderste knoop van het jasje word gesloten. Dit haalt het model uit het jasje en staat uiteraard niet mooi op de foto’s.

Tip 2: Te lange broeken
Wij zien met grote regelmaat pantalons die veel te lang zijn. Een plooi op de schoen is voldoende en dit hoeven er zeker geen twee of meer te zijn. Let ook op de onderwijdte van de pijp, voorheen waren deze veel wijder, waardoor pantalons langer moesten zijn (valt verder over de schoen). Maar bij de nieuwe trendy smalle pijp hoort ook een kortere lengte.

Tip 3: Te lange mouwlengtes
Het overhemd moet altijd 1 cm tot maximaal 2 cm onder de mouw van het jasje uit komen. Wanneer dit meer is, word de armlengte van het jasje te kort en oogt het te klein. Wanneer de lengtes langer zijn oogt het jasje lomp en te groot. Perfecte armlengtes zorgen voor een trendy look en een verzorgde uitstraling.

Tip 4: Corsages of pochet?
Een veel gemaakte fout is dat de man een pochet én een corsage tegelijk draagt op zijn jasje. Dit is heel druk en oogt slordig. Een man kiest (volgens de voorschriften) altijd uit een van de twee. Een corsage is fris en vrolijk en kan iets extra’s geven, terwijl een pochet stijlvol is. Maak hierin een keuze.

Tip 5: Bepaal je stijl
Bedenk voordat je een bezoek brengt aan een winkel wat je stijl is. Wanneer je voorbereid binnen komt, sta je veel sterker in je schoenen. Je belet jezelf van mogelijk foutieve keuzes en je kent jezelf toch het best. Een advies moet gaan over kwaliteit en over hoe je jouw look bereikt. Wanneer je onvoorbereid binnenkomt kan het zijn dat je een stijl krijgt aangemeten die eigenlijk niet bij je past.

Tip 6: Trouwen in smoking
Smokings zijn hot en zeer stijlvol, maar durf hierin ook creatief te zijn. Er zijn zoveel trendy en klassieke looks waarvoor je kan gaan. Juist iets eigens eraan geven maakt het bijzonder en extra leuk om te dragen. Daarnaast moet de smoking passen in je setting (trouwlocatie) en natuurlijk de jurk!

Tip 7: Tweedelig of driedelig?
Veel mannen weten nog niet of ze voor twee- of voor driedelig moeten gaan.

Wanneer je driedelig trouwt zal je jezelf al snel onderscheiden van je gasten. Wanneer je tweedelig trouwt zorg er dan voor dat je stof bijzonder is. Niks is zo frustrerend als je gasten er meer bijzonder uitzien dan jijzelf. De bruidegom mag stralen net als de vrouw.

Tip 8: Foto van de jurk
Wanneer je graag een goed advies wil ontvangen voor de stijl van je pak, zorg dan voor een foto (in gesloten envelop) van de trouwjurk. Een advies kan alleen maar goed zijn, wanneer de informatie zo compleet mogelijk is. Spreek ook je trouwlocatie door met de adviseur van je kleding. Deze is van groot belang bij de uitstraling van je kleding en de locatie zegt iets over jullie als toekomstig bruidspaar.

 trouwpakken Rietbergh5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.