Verliefd, verloofd en dubbel geluk!

Het was best koud op mijn verjaardag in de Grand Canyon. Ik had maar mijn joggingbroek aangetrokken en een dik fleecevest, want na die zonsopgang was ik eigenlijk gewoon van plan om weer in dat warme knusse bed in ons hotel te duiken. Jeroen zei nog of het niet leuker was om iets anders aan te trekken (voor de foto’s misschien), maar daar had ik om 04.00 ’s nachts geen boodschap aan.

En daar vertrokken we dan, nog half slaperig met de huurauto op zoek naar een mooie en verlaten plek om mijn verjaardag met een (hopelijk!) adembenemende zonsopgang in te luiden. Op dat moment wist ik natuurlijk niet dat Jeroen een verlovingsring in zijn sok had verstopt en onwijs zenuwachtig was to pop the question. Eindelijk een plekje gevonden, geen mensen en toch best lang wachten… maar de zon kwam op en het uitzicht was prachtig.

De kou en mijn warme bed was ik totaal vergeten na het zien van zo’n mooi natuurfenomeen op een van de mooiste plekken op aarde! Terwijl ik druk bezig was met het schieten van foto’s, eiste Jeroen ongeduldig mijn aandacht op. En nog steeds had ik niks door… En daar ineens ging hij op zijn knieën en stelde de vraag waar ik stiekem al een tijdje op aan het wachten was. Ik zag het totaal niet aankomen, vooral niet omdat Jeroen geen kei is in het bewaren van verassingen.. maar hij was al sinds april bezig met het plannen van het aanzoek en iedereen wist het al, behalve ik. Stiekem was ik dan ook best trots dat hij me zo heeft weten te verassen!

Na alle euforie en de geweldige reis in Amerika, begon de verlovingsperiode en was het tijd voor de voorbereidingen. Aangezien we toch nog heel wat kilometers in West Amerika moesten afleggen en daarom veel tijd hadden om na te denken over de bruiloft, hebben we als eerste gebrainstormd over de datum. We droomden van een grote zomerse bruiloft, met alle familie en vrienden erbij. Aangezien een groot gedeelte van mijn familie in het buitenland woont, wilden we hen ook de kans geven om deze dag met ons te vieren. De zomer van 2015 kwam te snel, dus al snel besloten we te gaan voor de zomer van 2016.

10 juni 2016, een datum die later ook makkelijk te onthouden is ;), wordt onze grote dag! Dit hield dus in dat we nog ruim 1,5 jaar de tijd hadden om alles goed voor te bereiden en op ons gemak op zoek te gaan naar de locatie, de jurk, het trouwpak, de taart en de bloemen… Oké, een korte opsomming, maar ik kwam er al gauw achter dat we ook op zoek moesten naar een fotogaaf en eventueel een videograaf. Dat ik moest denken aan trouwvervoer en ook nog eens aan aankleding, de getuigen, het diner en het feest… Pff waar moesten we in godsnaam beginnen?!

Er is zoveel en er worden zoveel dingen aangeboden, dat je met het googlen van trouwen en bruid eigenlijk veel te ver komt! Nog maar niet te spreken over Pinterest, waar ik super mooie creaties heb gevonden. Maar daar, uit het niets en als geroepen, kwam er een advertentie voorbij op mijn Facebook pagina: het trouwevent van Wishes & Weddings. Wat een geluk dat ik op weg geholpen ben. Ik wilde er perse heen, heb Jeroen overtuigd en ons meteen aangemeld. Yes, de eerste stap was gezet!

Uiteindelijk hebben we in de aanloop naar de bruiloft twee keer een W&W event bezocht. Allebei de keren hebben we (ja ook de bruidegom heeft zich toch heel goed geamuseerd) een super leuke dag gehad. De leveranciers hebben ruim de tijd voor ons genomen bij alle events en hoe fanatiek word je van het verzamelen van alle stempels! Jeroen kreeg een workshop over zijn trouwkleding terwijl ik me kon verdiepen in een bruidsboudoirshoot en tips kreeg over mijn trouwjurk. De afspraken bij de verschillende leveranciers waren ook gauw gemaakt. We keken er naar uit om een beetje bij beetje onze droombruiloft vorm te geven.

Aangezien Jeroen en ik allebei vrij fanatiek zijn en we graag spelletjes doen, wilden we natuurlijk ook graag meedingen voor een plek in de speciale finale. Wat zou het geweldig zijn als we ook nog eens mooi bedrag voor onze droombruiloft konden winnen?! Dus hebben we super hard ons best gedaan om in de finale terecht te komen en na het bezoek aan ons tweede W&W event is het ons gelukt! Op 19 maart 2016 was het zover en reden we naar Bergambacht.

In de auto op weg er naar toe zei ik tegen Jeroen dat we moesten winnen.. en dat ik oprecht het gevoel had dat we gingen winnen J. We moesten erin geloven! Jammer genoeg was Jeroen wat sceptischer en misschien realistischer dan ik. Zelfs toen Mariska hem bij binnenkomst vroeg of hij zenuwachtig was, antwoordde hij met nee. Later vertelde hij dat hij eigenlijk zenuwachtiger was voor de dag na de finale, want dan moest PSV voetballen tegen Ajax J. Maar ja, toen waren we nog niet bij het finalespel beland en kwam de winst niet zo dichtbij.

De spellen tijdens de finale gingen ons goed af, tot ons ongeloof kwamen we de ene na de andere ronde verder. Zelfs Jeroen begon erin te geloven, vooral toen we het finalespel gingen spelen met twee andere bruidsparen. We gingen winnen, op dat moment waren we er allebei van overtuigd! Ik vertrouwde volledig op mijn verloofde, ik voelde en hoorde zijn hart te keer gaan, de 60 seconden duurden een eeuwigheid, maar uiteindelijk hebben ze ons heel veel gebracht! En achteraf hoe bizar: we hebben 60,03 seconden gekust. Doe dat maar eens na ;)!

Het winnen van de finale was echt te gek, wat een geluk hebben we weer gehad! Ik sprong een gat in de lucht van blijdschap toen het verlossende woord van Yvonne kwam. Op dat moment wisten we eigenlijk niet wat ons overkwam, pas ’s avonds op de bank kwam het besef. We hebben de finale écht gewonnen! En niet alleen een mooi geldbedrag, maar we zijn ook nog eens overladen met allerlei andere mooie cadeaus: manchetknopen van Promises Ringen, een adviesgesprek met Nicole van Onbezorgde Trouwdag (had ik die maar in de beginfase gehad!) en een zangeres/pianist van Soundsperfect. Gelukkig was het voor alle bruidsparen een mooie dag, want iedereen ging naar huis met een mooi cadeau. Op dit moment is het de dagen (Jeuj, geen maanden meer) aftellen naar de bruiloft en het zetten van de laatste puntjes op de i, maar daar vertel ik de volgende meer over!

Liefs, Jasmina en Jeroen